Zo houd je je kinderen bezig!

De kinderen thuis hebben is een van de fijnste dingen die er zijn. Maar ze meerdere dagen continu om je heen hebben kan ook zo z’n nadelen hebben. Werken combineren met het bezighouden van de kinderen is een ware kunst. Het is verleidelijk om ze een scherm aan te bieden, dan heb je ze zeker een paar uur zoet. Maar of ze zijn daarna helemaal uitgeblust door de prikkels, of ze barsten nog van de energie tegen de tijd dat ze eigenlijk moeten gaan slapen. Bovendien zal een tv-programma nooit hetzelfde zijn als een goede speeltijd. Spelen betekent voor kinderen verruiming van de fantasie en het interactieve aspect van het spelen, geeft een kind alles wat nodig is. Wat zijn manieren om jezelf wat rust te gunnen en alsnog de kinderen bezig te houden?

Thema speelgoed

Maak gebruik van de levendige fantasie van kinderen! Veel speelgoed bestaat uit knopjes en specifieke functies. Dit kan fantastisch zijn om mee te spelen, maar het kan ook snel gaan vervelen. Het is moeilijk om nieuwe dingen te verzinnen met speelgoed dat maar leuk is voor één bepaalde activiteit. Speelgoed met een thema is een hele leuke manier om kinderen lang bezig te houden. Hun fantasie kan een heel boerenleven om een paar dieren heen denken. Bij www.animal-toys.nl kun je bijvoorbeeld dieren kopen die hier geschikt voor zijn. Je zal zien dat ze hier uren mee bezig kunnen zijn; het leven op de boerderij kunnen kinderen van alle leeftijden op hele leuke manieren inrichten zonder dat je er zelf de hele tijd bij hoeft te zijn! Het lijkt wat dat betreft heel erg op programma op de tv, maar is veel gezonder voor een kind.

Nieuwe prikkels

Sommige kasten liggen vol met speelgoed en toch wordt er van alles nieuw gekocht. De kinderen raken verveeld, uitgekeken op dat wat ze al hebben. Alles wat ze in de kast zien liggen, herkennen ze. Hier is een handig trucje voor. Berg onnodig speelgoed op! Als de kinderen na een tijd vragen om nieuw speelgoed, haal je dat wat ‘verdwenen’ was, weer tevoorschijn. Je geeft de kinderen dan het idee dat ze iets nieuws in handen hebben, ook al herkennen ze het. Natuurlijk is het niet verkeerd om af en toe wat nieuws te halen, maar dat is lang niet altijd nodig! Met deze manier bespaar je dus ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *