Wat kun je als je als vrouw zijnde moeilijk nat wordt?

Vaginale droogheid zorgt bij veel vrouwen voor een hoop onzekerheid. Daarnaast is het een onderwerp waar vanwege schaamte weinig over gesproken wordt. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat het onderwerp niet met de partner besproken wordt. Dit terwijl het seksleven er wel vaak onder lijdt. 

 

Wat houdt vaginale droogheid in?

Wanneer je last hebt van een vaginale droogheid dan is zeer waarschijnlijk het evenwicht verstoord in je vagina. Dit leidt tot verschillende lichamelijke ongemakken zoals een branderig gevoel en jeuk. Vaginale droogheid komt voor in rust, maar vaak ook voor en/of tijdens seks. Dit zorgt voor vervelende situaties. Zo kan seks pijn gaan doen en dat leidt vaak tot een flinke daling van het libido. 

 

Wat kan de reden zijn van het niet nat worden?

Er zijn verschillende oorzaken bekend voor het niet nat worden. Een van de redenen kan zijn dat je te veel seks hebt. Als je dan een periode rust neemt, dan neemt je natuurlijke glijmiddel weer toe. Een andere reden is de leeftijd. Zo komt het vaak voor dat vrouwen in en na de overgang stukken minder nat worden. Ook kan roken een slechte invloed hebben op de aanmaak van vaginaal vocht. Het verstoort namelijk het evenwicht van bacteriën en schimmels. Een ander voorkomende reden is dat je simpelweg niet voldoende opgewonden raakt en daardoor niet nat wordt. In dat geval is het erg belangrijk dat je het probleem bespreekt met je bedpartner. 

 

Wat kun je doen tegen vaginale droogheid?

Als je last hebt van vaginale droogheid dan brengt dat veel onzekerheid met zich mee. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen voor dit probleem. Als je rookt is het zeker de moeite waard om hier even mee te kappen. Wellicht merk je dat de vaginale droogheid afneemt en je weer meer kan genieten van seks. Als je van jezelf weet dat je niet echt opgewonden raakt, dan is het verstandig om dit te bespreken met je bedpartner. Het kan dan helpen om bijvoorbeeld andere standjes uit te proberen. Mocht je al veel hebben geprobeerd en nog steeds last hebben van vaginale droogheid, dan kun je glijmiddel uitproberen. Glijmiddel heb je in verschillende varianten en het kan het genot van seks flink laten toenemen. Bovendien hoeft glijmiddel niet duur te zijn en kan je het bestellen bij een webshop. Het voordeel van het bestellen van glijmiddel is dat je minder betaalt, een ruimer assortiment hebt en geen moment raar wordt aangekeken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *