Waar moet je op letten bij laarzen voor de winter?

Op zoek naar de beste dames laarzen voor dames om de bittere kou te trotseren die de Canadese winter elk jaar kenmerkt? De keuze is niet eenvoudig. De warmste dames laarzen zijn niet per se de grootste of de dikste. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, zoals het uiterlijk, het gebruik (om te wandelen, het dagelijks leven, sneeuwschoenwandelen, enz.), De zool en meer. Dit jaar wordt de winter een beetje anders. We zullen waarschijnlijk meer tijd thuis doorbrengen, sneeuwruimen, buiten spelen met mensen of eindelijk wintersport proberen nu we wat meer tijd hebben. Dit zijn belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden.

Ademende laarzen

Ademhalingsvermogen is een andere belangrijke factor bij het kopen van winterlaarzen. Als je voeten zweten, zijn ze nat en als die nattigheid nergens kan ontsnappen, blijf je met een koude voet achter. In sommige omgevingen kan de juiste keuze van een sok het verschil zijn tussen een natte voet en een droge voet en kan het je behoeden voor bevriezing, wat uiteraard een domper zou zijn voor jouw buitenactiviteiten.

De meeste dames laarzen zijn gemaakt met een combinatie van materialen, of het nu leer, nylon of GORE-TEX is, en met de verschillende materialen hebben ze verschillende eigenschappen.

GORE-TEX- laarzen staan ​​bekend om hun waterdichte en ademende eigenschappen, waardoor ze een topverkoper zijn en een goede allround keuze.

Het bovenwerk en de accenten van nylon zijn over het algemeen beter ademend, maar zijn mogelijk niet zo waterdicht en vereisen mogelijk een waterdichte coating (PU, DWR, enz.).

Het tegenovergestelde geldt voor volledig leren dames laarzen; ze zijn waterdicht maar niet zo ademend.

Voor degenen die voeten hebben die gevoeliger zijn voor zweten, zal een GORE-TEX winterlaars met voldoende ademende eigenschappen je helpen om comfortabel en droog te blijven tijdens jouw activiteiten. Je sokkenkeuze zal ook een grote rol spelen in de omgeving in je winterlaars.

Sok keuzes

Als je deelneemt aan winterse activiteiten bij warmere temperaturen, is een gewone wollen sok voldoende. Als je iemand bent met zweterige voeten en deelneemt aan activiteiten bij koudere temperaturen, kan een inlegzool ideaal zijn, evenals een warme wollen sok. De voering trekt het vocht en transpiratievocht uit je voet terwijl de wollen sok je voet warm houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *