Verschillende manieren om een hottub in de tuin te plaatsen

Dat je met een hottub in je achtertuin heerlijk kan ontspannen, dat is een feit. Maar wist je dat er verschillende manieren zijn om een hottub in je tuin te plaatsen? Hierbij moet je natuurlijk kijken wat het beste bij jouw tuin past. Is je tuin groot of klein? En wat vind je mooi? De meest voorkomende manier van het plaatsen van een hottub is boven de grond. Door een bijpassend trapje stap je gemakkelijk in de hottub en de houten afwerking die de hottub heeft geeft het geheel een mooie uitstraling. Wanneer een hottub boven de grond staat is het altijd belangrijk om te zorgen voor een stevige ondergrond. Ook is het belangrijk dat de kachel en de hottub op dezelfde hoogte staan.

Onder een overkapping

Een andere manier om een hottub in de tuin te plaatsen is onder een overkapping. Hier is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de kachelbuis door het dak heen kan als je een houtgestookte hottub hebt. En dat dit ook veilig is. Bij een elektrische hottub is dit niet van toepassing. Het voordeel van een hottub is dat je er altijd in kunt zitten. Ook bij slecht weer, want als het stort van de regen zit jij lekker droog. Een nadeel is dan weer dat je niet kunt genieten van een lekker zonnetje of een mooie sterrenhemel. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur heeft.

Weggewerkt in een terras

De laatste manier waarop je een hottub in je tuin kunt plaatsen is weggewerkt in een terras. Dit is een goede manier om een hottub te plaatsen als je handig bent en een uitdaging niet uit de weg gaat. Het eindresultaat is vaak prachtig. Waar je hierbij wel op moet letten is dat de hottub en de kachel op dezelfde hoogte staan. Als dit niet het geval is kan de kachel zijn warmte namelijk niet kwijt en kan deze kapot gaan. De natuurlijke circulatie komt dan namelijk niet vanzelf op gang. Een ander voordeel van een hottub verwerkt in een terras is dat je er makkelijk in kunt stappen. Je stapt namelijk naar beneden. Je kunt zelfs op het terras gaan zitten terwijl je erin stapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *