Pakken maken de man

De nette herenlook is weer helemaal in. Een mooi pak is iets dat iedere heer in zijn kledingkast moet hebben hangen. De trainingspakken en simpele kleding kan tegenwoordig echt niet meer. Er stijlvol bijlopen in een prachtig pak is steeds meer zichtbaar op straat. Het is een duidelijke nieuwe trend aan het worden. Het is meer dan alleen maar iets wat je naar het kantoor moet dragen, ook tijdens het uitgaan of boodschappen doen is een pak weer helemaal in. Een mooie nette broek met een luxe colbert en een gilet moet elke jongeman en man in huis hebben. Maar waar moet je op letten en waar kan je uit kiezen?

                       

Veel soorten

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bedenken of je alleen een pantalon en colbert wil, of dat je er ook een gilet bij wil nemen. Pakken bestaan uit driedelen of uit tweedeel. Het is het mooist als het pak goed aansluit op het lichaam. Het pak moet niet strak zitten, maar toch geeft een pak in een slimfit-model veel vorm. Er zijn veel kleuren die bij pakken gecombineerd kunnen worden. Om te beginnen zijn er veel tinten blauw, een mooie lichtblauw of stijlvolle marineblauw zijn kleuren die altijd goed werken bij pakken. Het standaard zwarte pak is natuurlijk ook een soort die overal bij past, maar tegenwoordig moeten pakken er iets sierlijker en uitbundiger uitzien. De kleuren donkerrood en diverse groentinten zie je steeds vaker terug bij pakken. Hierin is vooral de groentint kaki een grote favoriet. De uitbundige kleuren zijn ook vaker te zien bij gelegenheden zoals bruiloften en verjaardagen. Mannen doen steeds vaker hun best om er in een pak goed uit te zien. 

 

Opnieuw uitgevonden, bij elke gelegenheid

Pakken werden vroeger het meest op kantoor gedragen. De mannen moesten het aan tijdens het werken om er netjes en representatief uit te zien voor het bedrijf waar ze werkten. Tegenwoordig zijn pakken veel meer dan werkkleding. Het zijn ware modeobjecten geworden. Hierdoor worden de pakken steeds mooier en stijlvoller. De pakken moeten combineren worden met andere accessoires, zoals een das, strik en pochet. Ook bij deze items wordt er steeds vaker met de kleuren gespeeld. Naast dat pakken op bruiloften en werk gedragen worden, worden deze ook steeds vaker gedragen bij het uitgaan en simpelweg op straat. Door deze zichtbare verandering wordt steeds meer duidelijk hoeveel mannen er stijlvol bij willen lopen. Natuurlijk hoort er onder het pak een mooi overhemd. Er is nu veel meer keus in kleuren, dan alleen maar het standaard witte overhemd dat vroeger onder een mooi pak gedragen werd. Dus zoek een mooie kleur die bij je past en zorg voor een pak dat goed aansluit op jouw lichaam! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *