Overgewicht in de wereld

De afgelopen 27 jaar is er een flinke stijging in het gewicht van de Nederlanders gekomen. In 1990 had ongeveer één op de drie Nederlanders overgewicht. Dit is gestegen tot ongeveer de helft van de Nederlanders in 2017. Over het algemeen komt overgewicht meer voor bij vrouwen maar komt obesitas weer meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Amerika

In Amerika doen ze het ook niet bepaald goed met het gewicht, ook hier hebben de mensen veel te maken met overgewicht en obesitas. Sinds 1990 is er een meting gedaan en het blijkt dat ongeveer 70% van de bevolking obesitas of overgewicht heeft. Dit is een schokkend getal. Door de velen fastfoodketens en restaurants in Amerika zal het ook lastig worden om dit te gaan verbeteren. Als ze niet snel hun levensstijl gaan veranderen door bijvoorbeeld meer te gaan sporten of beter te gaan eten zal het ernstige gevolgen gaan hebben voor hun gezondheid. Elk jaar overlijden er al duizenden mensen aan overgewicht en dit moet snel gaan veranderen. Door een slim diet te beginnen zal je echt verschil gaan merken. Afvallen dieet is niet zo vanzelfsprekend. Vaak werkt een dieet maar even kort en daarna word je weer even zwaar of zelfs nog zwaarder. Door je goed te laten inlichten en jezelf te laten begeleiden zal je er hopelijk wat aan hebben! Ook zullen er meer sportscholen moeten komen en mensen zullen beter begeleid moeten worden door een personal trainer. Door een personal trainer krijg je weer meer motivatie om daadwerkelijk te gaan sporten en weet je ook waar je mee bezig bent. ook voor de mensen die niet altijd genoeg geld hebben voor een personal trainer moet er een soort regeling komen zodat zij alsnog fit kunnen worden en gezond kunnen blijven.

Veranderingen in de samenleving

Ook de kleding merken moeten zich erop aanpassen. Er zullen meer winkels moeten komen met grote maten kleding. Er zullen meer lingeriewinkels moeten komen met grote maten bh’s en ondergoed. Zo zijn er al verschillende webshops en winkels die ook een afdeling hebben voor de mensen met een ‘plus size’. Je merkt dat het steeds normaler wordt om een maatje meer te hebben en dat dat ook erg mooi kan zijn! Zolang je maar wel gezond blijft en een gezonde levensstijl aanhoudt, is het helemaal niet erg om een paar maten groter te hebben dan het standaard ‘rolmodel’. Want door social media word je soms ook helemaal gek gemaakt omdat je aan een bepaald beeld “moet” voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *