Maak je eigen lichtpuntjes!

De pandemie heeft ons allemaal hard getroffen. En nu we al bijna een jaar lang ons hebben moeten gedragen naar de nieuwe maatregelen, neemt de coronamoeheid toe. Nog even geen spectaculaire highlights in je agenda, zoals een feest, evenement of mooie reis. Reisliefhebbers moeten de komende tijd hun honger naar avontuur en nieuwsgierigheid nog even bedaren.

Maar nog steeds kan je er even tussen uit knijpen. Maar dan wel in eigen land. Ook in eigen land is er veel te ontdekken. Van natuurgebied tot lege stad. Een bijkomend voordeel: veel Nederlandse hotels hebben hun prijzen aanzienlijk verlaagd. Een poging om Nederlands publiek te trekken en te compenseren voor de misgelopen stroom aan internationale toeristen. Met een weekendje in een andere stad laadt je niet alleen je eigen spirits weer op, ook steun je lokale ondernemers en houd je de Nederlandse economie draaiende.

Op dit moment is Amsterdam stiller dan ooit. Geen selfie makende toeristen op de Dam, geen hordes koopjeszoekers door de Kalverstraat. In plaats daarvan is dit misschien wel het enige moment in je leven om een rustig Amsterdam te ervaren, het Amsterdam als vanouds. Voor deze blog zocht ik in amsterdam hotels met een leuke corona-deal!

Hotel TWENTY EIGHT

Voor wie het comfort van een intiem hotel wil combineren met de vrijheid van een appartement: boetiekhotel TWENTY EIGHT is the place to be! Het hotel heeft in huis allerlei voorzieningen, zodat je de deur niet eens uit zou hoeven om een goede tijd te hebben: een lounge, wellness en fitness ruimte. Tijdens corona kan je helaas niet in het restaurant eten, maar in plaats daarvan bezorgt het hotel deze maaltijden aan je deur.

Het Volkshotel

It’s all in the name: het Volkshotel is een hotel van het Volk, en gemaakt om ontmoetingen te creëren. Nu lijkt dat misschien in deze tijd wat lastig, maar het Volkshotel heeft goede maatregelen getroffen. Als hotelgast kan je terecht in de Badplaats, kan je gebruik maken van de werkplaats, filmtentoonstellingen kijken en is de spelletjeskamer nog vrij toegankelijk. Waar je normaal deze voorzieningen moet delen met het publiek, is het nu alleen opengesteld voor hotelgasten. Op reservering kan tevens een diner worden afgehaald. Voor ontbijt hoef je niet de deur uit, dat wordt nog geserveerd.

Kimpton De Witt Amsterdam

En modern museum met luxe, verfrissende kamers geïnspireerd door Dutch design. Het gebouw is een attractie an sich, waar er eindeloos veel plekjes te ontdekken zijn. Ook dit restaurant biedt een extra roomservice aan de kamers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *