lekkere recepten met stoofvlees

stoofvlees

Stoofvlees, een heerlijk Hollands recept waar erg veel variatie in is te brengen. In dit artikel geven we je enkele tips om zelf dit lekkere gerecht te kunnen bereiden.

Hachee

De Nederlandse klassieker in stoofvlees is natuurlijk hachee.

Wat heb je nodig? uien, runderriblappen of gesneden hachee vlees, boter, bloem, runderbouillon, azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagel.

Hoe maak je het? Snijd de uien in stukjes en het vlees ook. Bak het vlees aan in een pan met dikke bodem, voeg daarna de uien toe. Strooi vervolgens de bloed over het vlees heen en gaar dit op een laag vuurtje. Voeg nu de bouillon toe samen met azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagel. Laat het gerecht vervolgens 3 uur op een zacht vuurtje pruttelen.

Rendang

stoofvlees

De Indische variant er lekker bij een rijsttafel.

Wat heb je nodig? runderriblappen of hachee vlees, sjalotten, knoflook, gember, citroengras, sambal, cashewnoten gemalen korianderzaad, gemalen kurkuma, gemalen kaneel, gemalen laos, olie om te bakken en kokosmelk.

Hoe maak je het? Eerst maak je een boemboe om het vlees in te bakken. Doe hiervoor de sjalotten, gember, knoflook, het witte stuk citroengras, cashewnoten, sambal, koriander, kurkuma, kaneel en loas in een keukenmachine en maak er een pasta van. Snijdt vervolgens het vlees in stukken. Bak de boemboe 3 minuten aan in de olie en voeg vervolgens het vlees toe. Als het vlees aangebakken is voeg je de kokosmelk toe en de bovenkant van de citroengras voor de smaak. Laat ook dit gerecht 3 uur pruttelen op een laag vuurtje.

Frietje stoofvlees

Wat heb je nodig? friet uit oven of frituur, runderriblap of hachee vlees, bloem, boter, ui, knoflook, laurierblaadjes, foelie, tomaten puree, ketjap manis, runderbouillon.

Hoe maak je het? Snijdt de ui, knoflook en het vlees in stukken. Bak het vlees vervolgens aan en voeg later de ui en knoflook toe. Bestrooi het gerecht vervolgens met bloem. Voeg de ketjap en de tomatenpuree toe en bak dit ook even aan. Voeg de bouillon, de laurierblaasjes en de foelie toe. Laat het gerecht 3 uur pruttelen op laag vuur. Bereid de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *