Je huis verbouwen, hier moet je op letten!

Ga je binnenkort je huis verbouwen, of kan je verhuizen en is een verbouwing noodzakelijk? Dan is het slim om op een aantal dingen te letten. Het is belangrijk dat je goed plan opstelt, van tevoren weet wat je precies wilt en tot in details bepaalde dingen opschrijven. Wanneer je dit niet doet kan je verbouwing vertraging oplopen. Daarnaast is het goed om te kijken naar wat wel/niet mag in jouw huis en in de gemeente waar je woont. In deze blog geven we je inzicht in een aantal punten waar je op moet letten.

Zorg voor een goed plan

Allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat er moet gebeuren. We hebben het niet over de keuken of de badkamer, maar over wat er precies moet gebeuren. Welke kleurtegels wil je plaatsen? Welke kabels/leidingen moeten worden aangesloten? Waar is het stopcontact? Wat voor soort vloer, ga je voor laminaat of zijn PVC vloeren toch beter? Het is verstandig om (zeker de eerste keer) de verbouwing door een professioneel aannemingsbedrijf te laten uitvoeren. Ze zullen ervoor zorgen dat alle details correct worden vastgelegd en wijzen vaak op enkele kleine beslissingen die van tevoren zijn genomen, anders kunnen ze in de toekomst veel problemen veroorzaken.         

Verwerk een tijdschema in je plan

Een strak tijdschema kan veel problemen voorkomen Naast dat het duidelijk is wat je moet doen, is het ook belangrijk dat iedereen de neuzen dezelfde kant op heeft staan. Zorg ervoor dat je samen met de aannemer een duidelijk tijdschema opstelt om te bepalen wanneer en welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Wat is de deadline voor het hele project? Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat het project niet uit de hand loopt en in de kortst mogelijke tijd wordt voltooid. Dit brengt je hierdoor mentale rust. Hoe meer je opschrijft hoe makkelijk je afspraken kan maken met verschillende partijen.

Financiering rond krijgen

Om een ​​huis te renoveren, moet je (vooral bij een complete renovatie) diep in je portemonnee graven. Voor en tijdens de verbouwing wil je meestal weten waar je aan begonnen bent, maar achteraf vind je het altijd de moeite waard. Je geniet niet alleen van de nieuwe omgeving, maar de waarde van de woning stijgt direct. Voor wie niet genoeg spaargeld heeft om financiering te regelen, kan er altijd voor kiezen om een ​​lening aan te vragen. Er zijn enkele aanbieders die je verbouwing tegen een lening kunnen financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *