Geschenk versturen

Stel je wil een groot pakket versturen naar een familielid of vriend, maar dit betreft een kostbaar geschenk. Hoe ga je dit dan aanpakken? Uiteraard wil je een methode vinden die er voor zal zorgen dat het pakket volledig heelhuids aankomt. In dit blog zullen we je tips geven over het inpakken en het kiezen van de juiste zendmethode, zodat jij iemand ontzettend gelukkig kan maken met een prachtig geschenk.

Inpakken

Met het inpakken kan je de meeste verantwoordelijkheid nemen. Hierna zal je het namelijk toch echt uit handen moeten geven. Al eisen de meeste postverwerkers niet al te strenge eisen aan de manier waarop jij je pakketje inpakt, je kan er zelf natuurlijk een huisgemaakte sarcofaag omheen bouwen. Allereerst moet je op zoek gaan naar een stevige doos. Koop hiervoor het liefst gewoon een nieuwe doos die nog niet vol zit met vouwen. Het beste is om een doos te kopen die zo dicht mogelijk bij de grootte van het geschenk komt. Dit zal er voor zorgen dat het object niet te veel zal verschuiven, met alle gevolgen van dien. De eventuele ruimtes die er overblijven kan je het best opvullen met een zacht product. denk hierbij aan schuimpinda’s, bubbeltjesplastic of luchtkussentjes. Als je gaat voor duurzaam raden we je aan om het vulmateriaal dat je wellicht hebt ontvangen bij jouw laatste pakketje te bewaren, dan kan je dit gewoon weer hergebruiken!

Verzenden

Als je een pakket binnen Nederland wil versturen kan je kiezen voor PostNL, DHL, UPS of DPD. Deze vier postleveranciers hebben allemaal de optie om een pakket verzekerd te versturen. Dit wil zeggen dat als het pakket toch niet intact aankomt, het postbedrijf de waarde zal vergoeden. Tot hoeveel er vergoed wordt en wat de huidige tarieven zijn kan je het best op hun websites checken.

Als je gaat voor het grotere werk, daarmee bedoel ik een pallet versturen, dan kan je de bovenstaande leveranciers het beste overslaan. Hiervoor zal je toch echt een speciaal bedrijf in moeten schakelen die de pallet bij jou thuis komt oppikken. Hiervoor gelden uiteraard hogere tarieven. Ga je in plaats van een binnenland pakket voor een pakket buitenland? Dit is uiteraard ook mogelijk. Zowel een normaal formaat als een pallet. Vaak zit er op deze service al een verzekering inbegrepen, vanwege de lange afstand. Dit kan per vrachtwagen, trein, boot of vliegtuig. Dit hangt af van de hoeveelheid tijd en geld die je ervoor overhebt.

Hopelijk weet je iets meer over het verzenden van jouw geschenk. Succes met het inpakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *