De voordelen van wandverwarming

wandverwarming panelen

Het verwarmen van je woning door middel van wandverwarming is een ideale mogelijkheid. De wandverwarming panelen kunnen verwerkt worden in een wand, zodat ze mooi weggewerkt zijn. Wandverwarming geeft een heerlijke en behaaglijke warmte af. Wat zijn de verdere voordelen van wandverwarming? Dit artikel zet de voordelen voor je op een rijtje.

Wat is wandverwarming precies?

Wist je dat wandverwarming hetzelfde werkt als vloerverwarming? Er wordt gebruik gemaakt van een netwerk, waarbij verwarmingsbuizen in de muur worden verwerkt. Deze buizen zijn verbonden met een CV-ketel of een warmtepomp. De wandverwarming wordt tegen massieve wanden of stud frames gezet. De wandverwarming panelen worden op een mooie manier weggewerkt in de wanden. Vervolgens worden de wanden voorzien van stuc of pleisterwerk om het plaatje compleet te maken.

Er kan zowel warm als koud water door de buizen heen stromen. Dit zorgt ervoor dat je het op koude dagen heerlijk warm krijgt en op warme dagen heerlijk kan verkoelen. Ook het comfort ligt stukken hoger bij wandverwarming panelen, omdat de warmte gelijkmatig wordt verspreid. Wandverwarming maakt daarnaast gebruik van gelijkmatige en geleidelijke temperatuurverdelingen.

wandverwarming panelen

De voordelen van wandverwarming op een rij

✔ Energiezuinig: dit komt, doordat de verwarming in de muur werkt middels een geleidelijke temperatuur afgifte. Dit zorgt voor een hoog rendement in combinatie met energiebesparing. Reguliere radiatoren vereisen veelal hogere watertemperaturen en hierdoor betaal je meer voor energie.

✔ Stralingswarmte: muurverwarming verwarmt niet de lucht, maar zorgt ervoor dat ruimtes door middel van stralingswarmte worden verwarmd. De zon maakt ook gebruik van een efficiënte vorm van stralingswarmte en dit geeft tevens een fijne en aangename warmte.

✔ Eenvoudige montage: de montage van wandverwarming vindt op eenvoudige wijze plaats.

✔ Geen last van stof: wandverwarming maakt geen gebruik van luchtcirculatie, luchtcirculatie kan ervoor zorgen dat stof gaat circuleren in de lucht. Het ontbreken van deze circulatie, zorgt ervoor dat personen met allergie schonere lucht ervaren.

✔ Ruimte in huis: radiatoren nemen vaak veel plaats in. Dit is kostbare ruimte, die je ergens ander voor kunt gebruiken. Wandverwarming wordt op een mooie manier weggewerkt in de wanden en dit zorgt uiteraard voor het plaatsbesparende aspect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *