De tuin in deze zomer

De zomer komt er weer aan. Dat betekent dat je waarschijnlijk weer lekker veel tijd in je tuin gaat doorbrengen. Een kopje koffie in de ochtendzon, of barbecueën wanneer het warmste gedeelte van de dag voorbij is… dat klinkt goed, toch? Door de coronapandemie zullen we allemaal wel weer bovengemiddeld veel tijd thuis doorbrengen. In de zomer kan dat in ieder geval wel buiten. Daarom kan het best de moeite waard zijn om wat werk te maken van je tuin. Als dat een aangename plek is, wordt het ook aangenamer om er veel tijd in door te brengen. Hier zijn wat tips. 

Zitplaatsen

Een plek om goed te kunnen zitten is misschien wel het eerste om aan te denken. Als je niet zo veel ruimte hebt, kan je kijken naar bijvoorbeeld twee fijne (lig)stoelen met stoelkussens. Die kan je makkelijk verplaatsen, dus kan je overal zacht zitten, in de zon of in de schaduw. Als je meer ruimte hebt, is het misschien een idee om een lounge-set neer te zetten. Daar kan je met meerdere mensen heerlijk borrelen. Dat is natuurlijk niet zomaar te verplaatsen, dus plaats het strategisch, zodat er zowel zon- als schaduwplekken zijn. Mocht dat niet te doen zijn, dan kan je denken aan een parasol. Wat ook een optie is, is een schaduw doek. Dit heeft dezelfde functie als een parasol, maar met de sfeer van een soort tent. 

Planten

Wat een tuin ook echt sfeervol maakt, is de juiste hoeveelheid planten. Natuurlijk kan het fijn zijn om wat tegels te hebben, maar betegel niet je hele tuin. Dat oogt wat kil en daarbij houden al die stenen warmte vast. Daardoor kan je tuin aanvoelen als een soort broeikas. En het is ook echt slechter voor het klimaat! Maar je tuin dus mooier en milieubewuster door ook wat planten te plaatsen. Een stukje gras is leuk, zeker als je kinderen hebt, maar klimplanten zijn ook een goede optie. Die zijn ook erg handig in kleine tuinen, als je niet zo veel ruimte over hebt voor grote planten. Klimplanten kun je gewoon over je schutting of muur heen laten groeien. Sommige klimplanten krijgen prachtige bloemen in de zomer, sommige zijn het hele jaar door groen. Maar ook plantenbakken staan leuk en daar kan je in zetten wat je wil. 

Eetplek

Een fijne buitentafel om aan te kunnen dineren is hartstikke leuk. Zo kan je lekker van het weer genieten tijdens je avondmaaltijd. Ook barbecueën is veel makkelijker, zeker als er weer wat meer mensen kunnen komen eten, aan een fijne ruime tafel. 

Met deze drie dingen wordt jouw tuin je eigen kleine paradijs! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *