De gezelligste festivals in België

In België heb je veel bekende festivals. Gedurende de zomermaanden kun je langs veel leuke festivals. Als je een keer wat anders wilt dan zou je ook naar een kleiner festival kunnen gaan. Zo kun je een festival leuk combineren met een bezoek aan de stad zelf. Waarbij je gezellig een terrasje kunt pakken in een leuke stad en de dag erna naar een festival gaat. Zo haal je alles uit je weekend. 

Festivals in terrasje pakken

Je kunt in de zomer dus je hart op aan muziek, drankjes en gezelligheid. Een dagje naar een festival of een festivalweekend mag dan ook niet ontbreken tijdens een zomervakantie. Je kunt uit heel veel festivals kiezen. Zo zijn er hele leuke kleinere gezellige festivals. Als het heerlijk weer is dan is dit natuurlijk veel leuker om te doen dan in een stad uitgaan. De kleinere festival zoals stadsfestivals zijn niet voor niets heel populair. Je kunt het heerlijk combineren met gezellig van de stad voordat je het festival in gaat. Een terrasje pakken en gezellig een drankje doen kan zeer goed in deze gezellige steden. Als je het idee hebt dat je te vaak behoefte hebt aan een drankje dan is het verstandig na te gaan hoe vaak dit is. Als je de controle kwijt raakt door alcohol en het drinken je functioneren beïnvloedt dan kun je vrijblijvend alcoholhulp aanvragen. 

De gezelligste stadsfestivals

Zo heb je in juli een ontzettend gezellig zomer stadsfestival in Gent. het is een Jazz Festival waar de fijnste jazzmuzikanten van overal ter wereld komen. Gent is is al het bezoeken waard. Je kunt hier voorafgaand aan het festival zeker een dagje eerder heen gaan om heel gezellig een drankje doen op een terrasje in deze pittoreske middeleeuwse stad. Brugge is zeker ook een top stad die het bezoeken waard is. Voor heerlijke chocolade en bier kun je hier zeker naartoe. Op het plein heb je een rij van gezellige tentjes waar je in de zomer heerlijk kunt zitten om van de mensen en de stad te genieten In Brugge is het Cactus Festival die altijd een hippe line-up heeft. Als de combinatie van lekker eten en muziek je aanspreekt dan is het Couleur Café in Brussel echt wat voor jou. Het is een ontzettend gezellig festival die de wereldse culturen viert door middel van muziek en eten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *