Cryptovaluta kopen? Zo pak je dat aan!

Cryptovaluta kopen kan een waardevolle investering zijn. Zeker als je weet in welke coins je wel kan investeren en ook in welke beter niet. Ook zijn er ook nog een paar algemene regels die het investeren of beleggen een stuk makkelijker maken. Wil jij binnenkort gaan investeren maar kan je eerst nog wel wat waardevolle informatie gebruiken? In dit blog hebben we alles voor je op een rijtje gezet.

Begin met het doen van research

Grote kans dat je tot voor kort nog niet of nauwelijks op de hoogte was over alles wat er op dit moment gebeurt in de markt van de cryptovaluta. Of misschien ook wel. En als je wel al op de hoogte bent dan is de kans groot dat je al wat vooronderzoek hebt gedaan. Het doen van onderzoek, of research, is eigenlijk wel een soort van must als je in deze markt wilt gaan beleggen. Wanneer je gaat beleggen heb je namelijk altijd te maken met risico’s. Vaak zijn de risico’s het verliezen van je geld. Dat hoort er nu eenmaal bij maar door het doen van research zorg je er wel voor dat je deze risico’s minimaliseert. Daarnaast is het ook handig om te weten welke coins er zijn en wat de verwachtingen zijn voor de korte en lange termijn. Op deze manier kan je een betere beslissing maken over waar je in wilt investeren. Volg de laatste crypto koersen dus als je op veilig wilt spelen.

Start met een klein bedrag

Wanneer er wordt gestart met beleggen zijn veel mensen geneigd om meteen al hun geld in te zetten. Een manier maar zeker niet de beste. Probeer eerst gewoon eens met een klein bedrag te starten. Dit noemen we ook wel je oefenbedrag. Met dit bedrag kan je dus gewoon oefenen en kijken wat er gebeurt zonder dat je meteen al je geld kwijt raakt. Volg de koersen en kijk wat er met jou aandelen gebeurt. Van fouten maken kan je leren en mocht je even misgaan, dan weet je dat je het de volgende keer anders moet doen.

Korte termijn versus lange termijn

De waarde van de cryptovaluta stijgt en daalt met de dag of sterker nog, met de seconde. ’s Ochtends kan je opeens flink in de plus staan maar als je een uur later kijkt is je omzet ineens gehalveerd. Dit is het spel en hoort erbij. Raakt dan ook niet in paniek als je omzet naar beneden gaat en ga het al helemaal niet meteen verkopen. Kijk naar het lange termijn plaatje. Dat is uiteindelijk veel interessanter en op de weg daarnaar toe horen nu eenmaal ups en downs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *